Loading...
ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ
Κλίκ για μεγέθυνση
ΥΛΙΚΑ

4 μεγάλα παντζάρια ωμά, ξεφλουδισμένα, σε κυβάκια

1 μικρή πατάτα σε κυβάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πράσο σε ροδέλες

τριμμένο γαρίφαλλο στη μύτη του κουταλιού

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμό από ½ λεμόνι

2 κ.σ. ξίδι

Αλάτι

Πιπέρι

Μαϊντανό ψιλοκομμένο, γιαούρτι πρόβειο ή τυρί κατσικίσιο & γλυκιά πάπρικα για το σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε πολύ καλά τα παντζάρια, την πατάτα, το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το γαρίφαλλο, ώστε να προκύψει ένα πλούσιο μείγμα.

Σβήνετε με αρκετό νερό ώστε να καλύπτονται όλα τα λαχανικά.

Προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για περίπου 30'.

Χρησιμοποιώντας το multi ή ένα ραβδομπλέντερ, πολτοποιείτε τη σούπα προσθέτοντας το ξίδι και το λεμόνι.

Τέλος, σερβίρετε με το γιαούρτι ή το τυρί, την πάπρικα και τον μαϊντανό.
 
© Copyright 2013 - 2024 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market