Λίστα αντικειμένων
Λίστα Συστατικών
Για τη ζύμη:
- 600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200γρ. Βιτάμ
- 4 αβγά (μόνο τους κρόκους)
- Μια πρέζα αλάτι
- ½ κουταλάκι κοπανισμένο γλυκάνισο
- ½ ξύσμα από πορτοκάλι
- 35γρ. φρέσκια μαγιά
- 150γρ. ζάχαρη
- 1 ½ κουταλιά κορν φλάουρ
Για τη γέμιση:
- 100γρ. ξανθές σταφίδες
- 4 κουταλιές μπράντι ή ρούμι
- 100γρ. καβουρδισμένη αμυγδαλόψυχα
- 100γρ. καρυδόψυχα
- 1 τριμμένο μήλο
- ½ κουταλάκι κάρδαμο
- ½ κουταλάκι κανελογαρίφαλλο
- 4 κουταλιές μαρμελάδα
- ½ κουταλάκι κοπανισμένο γλυκάνισο
Προσθέτουμε και 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου (για το γαρνίρισμα)
Πώς να το φτιάξετε
- Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Ανοίγετε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνετε το Βιτάμ, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το αλάτι, το κορν φλάουρ, το γλυκάνισο και το ξύσμα πορτοκαλιού
- Σε ένα μπολ διαλύετε τη μαγιά στο γάλα και έπειτα την προσθέτετε στα υπόλοιπα υλικά
- Ανακατεύετε το μείγμα καλά και αρχίζετε να το ζυμώνετε παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι. Όσο ζυμώνετε, ρίχνετε ½ φλιτζάνι περίπου (ή όσο παίρνει) χλιαρό νερό. Σκεπάζετε τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος ώστε να φουσκώσει η ζύμη
- Μετά από 3 – 4 ώρες ξαναζυμώνετε λίγο για να φύγει ο αέρας και απλώνετε τη ζύμη με τον πλάστη ή με τα χέρια μέχρι να την φέρουμε σε ορθογώνιο σχήμα
- Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα υλικά για τη γέμιση και έπειτα απλώνετε το μείγμα πάνω στην ζύμη και την τυλίγετε σε ρολό
- Αλείφετε μια φόρμα στρογγυλή ή μακρόστενη με λίγο Βιτάμ και βάζετε εκεί το ρολό με την ένωση να κοιτάει προς τα κάτω
- Τέλος, αλείφετε το τσουρέκι με λίγο γάλα, πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου και το ψήνετε για 45’ – 50’ σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°c