Λίστα αντικειμένων
Χρόνος Προετοιμασίας :20΄
Χρόνος Μαγειρέματος :35- 40 ’
Βαθμός Δυσκολίας : ΕΥΚΟΛΟΣ
Υλικά :
· 2 κιλά καλαμαράκια
· 500γρ κοφτό μακαρονάκι
· 450ml κρασί κόκκινο ξηρό
· 500γρ. Pummarό ψιλοκομμένο κλασικό τοματάκι
· 1 «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών Knorr
· 250 ml ελαιόλαδο
· 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
· 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
· 1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες
· 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ζάρια
· 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
· 1 κ.σ. θυμάρι
· ½ κ.σ. ρίγανη
· 1 φύλλο δάφνης
· Πιπέρι και αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα καλαμαράκια, και τα πλένουμε καλά.
- Ύστερα τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και τον Σπιτικό Ζωμό Λαχανικών , προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το κρασί, και σιγοβράζουμε τα καλαμαράκια με το νερό που αφήνουν, μέχρι να βράσουν καλά.
- Σουρώνουμε τα λαχανικά και τα καλαμαράκια, και βάζουμε 800 γρ. από το βραστό ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα, μαζί με το Pummaro ψιλοκομμένο κλασικό τοματάκι και το ελαιόλαδο.
- Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και βράζουμε για 20 λεπτά.
- Μόλις το μακαρονάκι γίνει αλ ντέντε, προσθέτουμε τα καλαμαράκια στη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να μείνει επάνω στο κοφτό μακαρονάκι.
Tip: μπορείτε να προσθέσετε μύδια ή γαρίδες για περισσότερη ποικιλία και γεύση