Loading...
ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ, ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ
Κλίκ για μεγέθυνση
ΥΛΙΚΑ

300 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. ελαιόλαδο
75 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες
150 γρ. πράσο, σε λεπτές φέτες
50 γρ. μπέικον, σε μικρό καρέ
200 γρ. γλυκό καλάμπόκι, κονσέρβα
800 γρ. ζωμός κοτόπουλου
100 γρ. κρέμα γάλακτος
10 γρ. κλωνάρια θυμάρι
Αλάτι

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
Ζάχαρη
Χυμός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτετε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το πράσο.

Αλατίζετε και αφήνετε να πάρουν υγρασία, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Μετά από λίγα λεπτά, ρίχνετε και το μπείκον, τις πατάτες, το γλυκό καλαμπόκι, το θυμάρι και τον ζωμό και ανακατεύετε μαλακά έως ότου βράσουν.

Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά, αλατίζετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύετε για 3 λεπτά ακόμη. Αφαιρείτε τα κλωνάρια θυμαριού.

Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ, αλέθετε πολύ καλά τη σούπα. Αλατίζετε και προσθέτετε αν θέλετε λίγη ζάχαρη και λίγο χυμό λεμονιού.

Σερβίρετε, γαρνίρετε με λίγο γλυκό καλαμπόκι, ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι.

TIP: Η σούπα μπορεί να φαγωθεί και κρύα. Απλά παραλείψτε την κρέμα γάλακτος.
 
© Copyright 2013 - 2024 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market