Loading...
ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ CHEDDAR
Κλίκ για μεγέθυνση
ΥΛΙΚΑ

4 μεσαίες πατάτες, καλά πλυμένες
3 1/2 κ.σ. μαλακό βούτυρο
1/2 φλ. γιαούρτι
1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
1 1/2 φλ. μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο μπρόκολο
2 φλ. τυρί τσένταρ
1 κ.γλ. ελαιόλαδο
3/4 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γλ. κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κ.γλ. αποξηραμένο άνηθο
1/2 κ.γλ. πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετείτε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και το αφήνετε στην άκρη.

Τοποθετείτε τις πατάτες σε ένα μικρό ταψί και τις ψήνετε για περίπου 1 ώρα. Τις αφαιρείτε από τον φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Μόλις κρυώσουν αρκετά, τις κόβετε κατά μήκος και αφαιρείτε το εσωτερικό τους. Στη συνέχεια τοποθετείτε στο υπόλοιπο της πατάτας λίγο ελαιόλαδο.

Τοποθετείτε τη βάση από τις πατάτες στο ταψί και ανακατεύετε με΄σα σε ένα μεγάλο μπολ τον πολτό που αφαιρέσαμε από τις πατάτες, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Τοποθετείτε τη γέμιση μέσα στις πατάτες και ρίχνετε λίγο παραπάνω τυρί από πάνω.

Ψήνετε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και οι πατάτες να είναι αχνιστές.
 
© Copyright 2013 - 2024 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market