Loading...
Τούρτα με Πτι-Μπερ
Κλίκ για μεγέθυνση

Υλικά

• 1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

• 225g ½ λίτρο γάλα φρέσκο (2 ποτήρια)

• 2 βανίλιες 125g ζάχαρη

• 80g άνθος αραβοσίτου

• 1 κ.σ κορν φλάουρ

• 3 κ.σ κακάο σκόνη

• 225g σοκολάτα κουβερτούρα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

• 2 πορτοκάλια (τον χυμό και το ξύσμα)

• 1 κ.γ. μαργαρίνη

• 3 κ.σ ζάχαρη

• 20ml Grand Marnier

Εκτέλεση

Παίρνουμε το ένα ποτήρι γάλα και το βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το κακάο, στην κατσαρόλα να ζεσταθεί. Το υπόλοιπο γάλα το ανακατεύουμε με το άνθος αραβοσίτου και το κορν φλάουρ μέχρι να διαλυθούν και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει μερικές βράσεις η κρέμα και την αποσύρουμε από την φωτιά. Κόβουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε μέσα στη ζεστή κρέμα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και μετά την αφήνουμε να κρυώσει. Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα καθαρίζουμε και κόβουμε τη φλούδα σε πολύ λεπτές λωρίδες (κατά πλάτος). Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη μαργαρίνη να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε τις φλούδες, ανακατεύουμε και βάζουμε και τη ζάχαρη. Αφού καραμελώσει σβήνουμε με το Grand Marnier και ρίχνουμε και το χυμό των 2 πορτοκαλιών να πάρει βράση και να γλασάρει. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μια πιατέλα στρώνουμε τα μισά μπισκότα. Καλύπτουμε με τη μισή κρέμα, στρώνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα και τέλος την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρουμε με το πορτοκάλι.

Πηγή Άρθρου

 
© Copyright 2013 - 2024 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market