Loading...
ΜΙΝΙ ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ
Κλίκ για μεγέθυνση
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1-1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
1/4 φλ. κίτρινο αλεύρι καλαμποκιού
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
2/3 φλ.γάλα
1/4 φλ. ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΟ TOPPING
Σάλτσα πίτσας
Τυρί MILNER, τριμμένο
Ζαμπόν
Μπέικον
Φρέσκα μανιτάρια
Πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λωρίδες
Κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
Ελιές, ροδέλες


Οδηγίες

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°. Καλύπτετε ελαφρά το μεγάλο ταψί με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε καλά. Προσθέτετε το γάλα και το λάδι και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια ζύμη.

Τοποθετείτε τη ζύμη πίτσας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, όπου ζυμώνετε 10 με 12 φορές. 

Χωρίζετε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια. Για κάθε μίνι πιτσάκι,  με έναν πλάστη, πλάθετε ένα κομμάτι ζύμης σε μπάλα και μετά απλώνετε σε κύκλο διαμέτρου 10 εκατοστών περίπου.

Δημιουργείτε από κάθε κύκλο μια καρδιά, κόβοντας ένα μικρό κομμάτι από μια άκρη και δίνοντάς του σχημα βέλους με τα δάχτυλά σας. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.

Τοποθετείτε τις κρούστες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αλείφετε κάθε κρούστα πίτσας με 1 κ.σ. σάλτσα πίτσας και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της επιλογής σας.

Ψήνετε τα μίνι πιτσάκια για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να αρχίσει να ροδίζει η ζύμη τους.

 

 
© Copyright 2013 - 2024 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market