Loading...
ΑΥΓΑ ΣΚΡΑΜΠΛ
Κλίκ για μεγέθυνση
ΥΛΙΚΑ

6 αυγά
1 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Σχοινόπρασο
Κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάτε τα αυγά μέσα σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι.

Ρίχνετε μέσα το βούτυρο από το ψυγείο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες και δυναμώνετε τη φωτιά.

Χρησιμοποιείτε μια σπάτουλα σιλικόνης για να "τρίψετε" τη βάση της κατσαρόλας, συγκεντρώνοντας όλα τα υλικά στο κέντρο της και καθαρίζοντας τις άκρες. Ανακατεύετε διαρκώς για 30 δευτερόλεπτα και αφαιρείτε τα αυγά από τη φωτιά.

Επαναλαμβάνετε το ανακάτεμα των αυγών εκτός φωτιάς για λίγο ακόμη και στη συνέχεια επαναφέρετε το κατσαρολάκι στο μάτι.

Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε για 2,5 λεπτά περίπου, έως ότου πήξει το μείγμα, τραβώντας ενδιάμεσα για ακόμη μια φορά την κατσαρόλα από τη φωτιά για να πέσει λίγο η θερμοκρασία, συνεχίζοντας να ανακατεύετε.

Επαναφέρετε για μια τελευταία φορά στη φωτιά τα αυγά, που πλέον έχουν αρχίσει να πήζουν αρκετά.

Αλατοπιπερώνετε ξανά και προαιρετικά, προσθέτετε 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνέχεια. Έτσι θα αποκτήσουν ακόμη πιο κρεμώδη υφή.

Είναι έτοιμα να τα σερβίρετε σε φρυγανισμένο ψωμί, γαρνίροντας με λίγο σχοινόπρασο.
 
© Copyright 2013 - 2024 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market