Loading...
ΨΗΤΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
Κλίκ για μεγέθυνση
ΥΛΙΚΑ

4 αγκινάρες
300γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
200γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
50γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
40γρ. ψωμί, ψιλοκομμένο
1 αυγό, medium
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μπούκοβο
100ml κρασί, λευκό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρείτε το κοτσάνι από τις αγκινάρες, τις κόβετε στη μέση, καθαρίζετε το εσωτερικό τους. Τις μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και λεμόνι και τις βράζετε για 5 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις αφαιρείτε από τη φωτιά και τις αφήνετε στην άκρη.

Τοποθετείτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 2 λεπτά.

Προσθέτετε τα μανιτάρια, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μπούκοβο και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Στη συνέχεια, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το ψωμί, αλατοπιπερώνετε και αφού ανακατέψετε καλά, το αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μπολ αδειάζετε το γιαούρτι, την παρμεζάνα και το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αμέσως μετά, τοποθετείτε τις αγκινάρες σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 27Χ20εκ. και τις γεμίζετε με τη γέμιση με τα μανιτάρια. Από πάνω, καλύπτετε με το μείγμα με το γιαούρτι και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 20-25 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμες, αφήνετε τις αγκινάρες να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρετε.
 
© Copyright 2013 - 2024 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market