Loading...
ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
Κλίκ για μεγέθυνση

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 4 ώριμα μήλα
  • 1/2 φλ. φουντούκια
  • 3/4 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. άγλυκο κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. πραλίνα
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Άχνη ζάχαρη και κακάο για πασπάλισμα
  • Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Για το στρούντελ με σοκολάτα και φύλλο κρούστας, τα φρούτα πρέπει να είναι ώριμα και μαλακά. Διαφορετικά τα καθαρίζετε, τα κόβετε σε λεπτές φέτες λεπτές και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα. Τα ραντίζετε με ελάχιστο νερό και τα αφήνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και τα στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα και βάζετε μέσα τη λαμαρίνα να ζεσταθεί.
Καθαρίζετε τα φρούτα και τα κόβετε σε λεπτές φέτες, τα βάζετε σε μπολ και στύβετε λεμονί για να μην μαυρίσουν. Τα ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη.

Ψήνετε τα φουντούκια για 10' στους 200ºC και αφήνετε να κρυώσουν καλά, ή εάν προτιμάτε τα καβουρδίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συχνά.

Τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε σε μπλέντερ με τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι. Δεν τα αλέθουμε πολύ ώρα, ώστε να μη βγάλουν τα φουντούκια τα έλαιά τους.

Ανοίγετε το φύλλο κρούστας από τη συσκευασία και το απλώνετε σε λαδόκολλα. Το αλείφετε με λιωμένο κρύο βούτυρο. Πασπαλίζετε λίγη ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Απλώνετε επάνω του το δεύτερο φύλλο, το βουτυρώνετε και πασπαλίζετε ζάχαρη. Επαναλαμβάνετε με το 3ο φύλλο και τέλος με το 4ο.

Αλείφετε με βούτυρο την επιφάνεια του αφήνοντας νοητά 3 εκ. κενό περιμετρικά και πασπαλίζουμε με το αλεσμένο φουντούκι κακάο την επιφάνεια.

Απλώνετε τα αχλάδια στα φύλλα και σε αραία σημεία βάζετε λίγη πραλίνα σοκολάτας.

Αλείφετε βούτυρο στο κενό γύρω γύρω και αρχίζετε να τυλίγετε σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Καθώς τυλίγετε το ρολό, πιέζετε τα πλαϊνά προς τα μέσα ώστε να σταθεροποιήσετε τη γέμιση. Ακουμπάμε το ρολό σε καυτό ταψί με την ένωση προς τα κάτω.

Ψήνετε το στρούντελ για περίπου 30′ για να ροδίσει καλά.

Ίσως τρέξει λίγη καραμέλα από τα φύλλα άλλα είναι λογικό. Αφήνετε να σταθεί για 5′.

Κόβετε το στρούντελ σε χοντρές φέτες και το αχνίζετε με άχνη και κακάο.

Τέλος, σερβίρετε με παγωτό βανίλια.

 
© Copyright 2013 - 2024 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market