Loading...
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ GINGERBREAD COOKIES
Κλίκ για μεγέθυνση
ΥΛΙΚΑ

Για τα μπισκότα
380γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
170γρ. βούτυρο
100γρ. καστανή ζάχαρη
170γρ. μελάσα
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γλ. αλάτι
2 κ.γλ. τριμμένο τζίντζερ
1 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
1/4 κ.γλ. γαρίφαλο σε σκόνη
1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Για το γλάσο
1 ασπράδι από φρέσκο αυγό
250γρ. ζάχαρη άχνη
25γρ. χυμό λεμονιού
1/2 κ.γλ. χρώμα ζαχαροπλαστικής (για κάθε χρώμα)

Για το σερβίρισμα
Κουπ πατ σε χριστουγεννιάτικα σχέδια της επιλογής σας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε το τριμμένο τζίντζερ, ανακατεύετε, προσθέτετε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύετε ξανά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε αργά και σταδιακά (σε κλωστή) το χτυπημένο αυγό και συνεχίζουμε. Ρίχνετε τη μελάσα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτετε σιγά σιγά το μείγμα αλευριού και χτυπάτε ελάχιστα μέχρι να ενσωματωθεί. Απλώνετε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και την πλάθετε ελάχιστα με τα χέρια σας. Η ζύμη για τα συγκεκριμένα μπισκότα δε χρειάζεται πολύ πλάσιμο γιατί θα σφίξει. Κόβετε τη ζύμη σε 2 κομμάτια, τα τυλίγετε με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζετε για περίπου 15-20 λεπτά στην κατάψυξη να παγώσουν.

Σε μια καθαρή επιφάνεια, ρίχνετε λίγο αλεύρι και ανοίγετε τη ζύμη σε πάχος 0,3 εκ. περίπου. Με τα ειδικά κουπ πατ φτιάχνετε τα σχέδια της επιλογής σας. Μεταφέρετε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί, όπου πρώτα έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, προσέχοντας να υπάρχουν κενά μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.Τέλος, τοποθετείτε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Ψήνετε τα μπισκότα για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να τα δούμε να παίρνουν το χαρακτηριστικό χρυσαφένιο χρώμα. Τα κρατάτε στην άκρη για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς για να γίνει η διακόσμησή τους.

Για το χρωματιστό γλάσο

Κοσκινίζετε την άχνη ζάχαρη. Χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τα ασπράδια, ώστε να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού, συνεχίζοντας το χτύπημα στο μίξερ. Ανάλογα με τα χρώματα που έχετε επιλέξει, χωρίζετε το γλάσο σε διαφορετικά μπολάκια. Ανακατεύετε καλά με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής που έχετε επιλέξει, περνάτε σε μια ειδική σακούλα ζαχαροπλαστικής και ζωγραφίζετε τα μπισκότα.
 
© Copyright 2013 - 2024 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market