Loading...
Σπιτικό Frozen Yogurt
Κλίκ για μεγέθυνση
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
350γρ. ζάχαρη
200γρ. βατόμουρα ή βύσσινα
100γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, θρυμματισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετήστε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι και τη ζάχαρη. Χτυπήστε τα ανεβάζοντας σταδιακά την ταχύτητα για 10-12', έως ότου αυξηθεί αισθητά ο όγκος του γιαουρτιού.

Παράλληλα, καβουρδίστε ελαφρώς τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο χωρίς λιπαντική ουσία μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Μόλις κρυώσουν καλά, σπάστε τα στο γουδί ή μέσα σε μια σακούλα με τον πλάστη.

Προσθέστε πάνω στο χτυπημένο γιαούρτι τα σπασμένα αμύγδαλα μαζί με τα κατεψυγμένα βατόμουρα ή βύσσσινα και, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, ανακατέψτε προσεκτικά για 1-2' ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα χωρίς να χάσει την αφράτη μορφή του το μείγμα.

Ρίξτε το μείγμα σε ένα δοχείο και αφήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. Στη συνέχεια, αφήστε το να ξεπαγώσει για περίπου 10-15' και αφού μαλακώσει ελαφρώς σερβίρετε σε μπολ ή παγωτό χωνάκι.
 
© Copyright 2013 - 2024 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market