Λίστα αντικειμένων

Υλικά (για 2 μερίδες):
- 200γρ ζυμαρικά της επιλογής σας
- 1 φιλέτο σολομού (κομμένο σε κύβους)
- 100γρ μανιτάρια (σε φέτες)
- 2 κουταλιές της σούπας pesto βασιλικού
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Ξύσμα και λίγο χυμό λεμονιού
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
-
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε λίγο από το νερό τους πριν τα στραγγίξετε.
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
-
Προσθέτετε τον σολομό και ψήνετε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα.
-
Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το pesto, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
-
Προσθέτετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, μαζί με λίγο από το νερό που κρατήσατε, και ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά.
-
Σερβίρετε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


