Loading...
 Start Page
Κέικ Μπανάνας
Κλίκ για μεγέθυνση

ΥΛΙΚΑ:

  • 3 ώριμες μπανάνες (+1 για να την τοποθετήσετε από πάνω στο τέλος)
  • 2 αυγά
  • 80 ml ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη (κανονική ή καστανή)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνετε ή στρώνετε με χαρτί ψησίματος μια φόρμα για κέικ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, πολτοποιείτε τις 3 μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν λείο πουρέ.
  3. Προσθέστε τα αυγά, το ελαιόλαδο ή το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα (αν τη χρησιμοποιείτε).
  5. Προσθέστε τα στερεά υλικά στο μείγμα με τις μπανάνες και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  6. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα.
  7. Στο τελευταίο βήμα, πριν το ψήσιμο, κόψτε μία μπανάνα στη μέση και τοποθετήστε τις μισές μπανάνες στην κορυφή του κέικ, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
  8. Ψήστε για 60-65 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα ξυλάκι όταν το τοποθετήσετε στο κέντρο.
  9. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά στη φόρμα, και έπειτα το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα.
Καλή όρεξη!
Copyright © 2024 - 2025 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market