Loading...
 Start Page
PANETΤONE με γέμιση πραλίνας φυστικιού και επικαλυμμένο με λευκή σοκολάτα και τριμμένα φυστίκια
Κλίκ για μεγέθυνση

ΥΛΙΚΑ για το Πανετόνε:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 7 γρ. ξηρή μαγιά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 ml γάλα χλιαρό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 200 γρ. πραλίνα φυστικιού (για τη γέμιση)

ΥΛΙΚΑ για την Επικάλυψη:

  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 100 γρ. τριμμένα φυστίκια

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Προετοιμασία της ζύμης:
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά.
  2. Στο κέντρο, κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε τα αυγά, το χλιαρό γάλα και τη βανίλια.
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη και αρχίζουμε να τη ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαστική και λεία.
  4. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και η ζύμη να είναι λεία και ελαστική.
  5. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1-2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  1. Φόρμα και γέμιση:
  1. Μόλις η ζύμη φουσκώσει, την ξεφουσκώνουμε ελαφρά και την ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο σχήμα (περίπου 30x20 εκ.).
  2. Απλώνουμε την πραλίνα φυστικιού σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
  3. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και το τοποθετούμε σε μια φόρμα πανετόνε.
  4. Αφήνουμε το ρολό να φουσκώσει για 1-2 ώρες.
  1. Ψήσιμο:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (μέτρια θερμοκρασία).
  2. Ψήνουμε το πανετόνε για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει ωραία. Αν χρειαστεί, καλύπτουμε το πανετόνε με αλουμινόχαρτο για να μην καεί η κορυφή και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  3. Αφήνουμε το πανετόνε να κρυώσει πλήρως πριν το γαρνίρουμε.
  1. Επικάλυψη με λευκή σοκολάτα και τριμμένα φυστίκια:
  1. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν-μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κάθε 20-30 δευτερόλεπτα για να μην καεί.
  2. Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα πάνω από το κρύο πανετόνε, απλώνοντάς την με μια σπάτουλα ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  3. Πασπαλίζουμε την τριμμένη φυστίκια από πάνω και αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Σερβίρισμα:

Το πανετόνε είναι έτοιμο για σερβίρισμα.Κόβετε σε φέτες και απολαμβάνετε!

Copyright © 2024 - 2025 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market