Λίστα αντικειμένων

ΥΛΙΚΑ:
- 250 γρ. φουντούκια (καβουρδισμένα και αποφλοιωμένα)
- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος (ή κουβερτούρα, αν προτιμάτε πιο πικρή γεύση)
- 100 γρ. πραλίνα φουντουκιού (ή Nutella)
- 100 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 1/2 φλ. φουντούκια (ολόκληρα, για τη γέμιση)
- 200 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος (για την επικάλυψη)
- Ψιλοκομμένα φουντούκια ή κακάο (για το πασπάλισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Καβουρδίζουμε τα φουντούκια:
- Αν δεν έχετε έτοιμα καβουρδισμένα φουντούκια, αφήστε τα σε ένα ταψί και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μυρίσουν ωραία. Μόλις κρυώσουν, αφαιρέστε τη φλούδα τους τρίβοντας τα με ένα πανί.
- Φτιάχνουμε τη γέμιση:
- Λιώνουμε 200 γρ. σοκολάτας γάλακτος ή κουβερτούρας σε μπεν-μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων (σε χαμηλή θερμοκρασία).
- Προσθέτουμε το βούτυρο και τη πραλίνα φουντουκιού (ή Nutella) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια στην κρύα σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Σχηματίζουμε τη βάση του Ferrero Rocher:
- Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και τοποθετούμε μέσα ένα ολόκληρο φουντούκι.
- Σχηματίζουμε μικρές μπάλες με τα χέρια μας γύρω από το φουντούκι.
- Βουτάμε στις σοκολάτες:
- Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα (200 γρ.) και βουτάμε κάθε μπάλα μέσα στην λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε να στεγνώσει για λίγα δευτερόλεπτα.
- Κατόπιν, βυθίζουμε τις μπάλες σε ψιλοκομμένα φουντούκια ή αν θέλεις, μπορείς να τα καλύψεις με κακάο για περισσότερη γεύση.
- Αφήνουμε να στεγνώσουν:
- Τοποθετούμε τα Ferrero Rocher σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να σφίξουν οι σοκολάτες.
- Απολαμβάνουμε:
- Μόλις η σοκολάτα σφίξει, τα σπιτικά Ferrero Rocher είναι έτοιμα να τα απολαύσετε! Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο για λίγες μέρες.
Σας ευχόμαστε καλή απόλαυση!


