Loading...
Πάστα Φλώρα με Μαρμελάδα Βερίκοκο
Κλίκ για μεγέθυνση

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι μαλακό
300 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
250 γρ. βούτυρο αγελάδος
125 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. αλάτι
2 αυγά ολόκληρα
1 πρέζα μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε στο μίξερ το βούτυρο αγελάδος, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Ξεκινήστε με χαμηλή ταχύτητα και σταδιακά αυξήστε την.

Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε να χτυπάτε το μίγμα έως ώτου ενσωματωθούν σε αυτό.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας χαμηλή ταχύτητα ρίχνετε το αλεύρι σιγά-σιγά, το μπέικιν, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.

Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπωλ ανάμιξης και το δουλεύετε με το χέρι για 1-2 λεπτά, δημιουργώντας μια μπάλα με τη ζύμη. Την τυλίγετε με μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για λίγη ώρα.

Αφού παγώσει, παίρνετε λίγη ζύμη και την πλάθετε σε μακρόστενες λωρίδες. Την υπόλοιπη ζύμη την απλώνετε σε καλά βουτυρωμένο ταψί, πιέζοντας με τις παλάμες σας από το κέντρο προς τα έξω.

Απλώνετε μια στρώση μαρμελάδα βερίκοκο και από πάνω τοποθετείτε τις λωρίδες ζύμης που έχετε πλάσει.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι η ζύμη να ροδίσει ελαφρά.

 
© Copyright 2013 - 2024 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market