Loading...
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
Κλίκ για μεγέθυνση
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό μικρά κατεψυγμένα καλαμάρια (καθαρισμένα), ολόκληρα
  • 300 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 5 πιπεριές Φλωρίνης (χωρίς κοτσάνι) και σπόρια, κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 κ.γ. γλυκάνισος, κοπανισμένος (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρερε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνετε τα καλαμάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

Προσθέτετε την πάπρικα και το αλατοπίπερο και σβήνετε με το κρασί. Μαγειρεύετε για παρίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτετε τον γλυκάνισο (αν θέλουμε) και ρίχνουμε περίπου 1 λίτρο ζεστό νερό, ώστε να καλύψετε όλα τα υλικά.

Βράζετε για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι τα υγρά να αρχίσουν να κοχλάζουν και ρίχνετε το κριθαράκι.

Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και αποσύρετε από τη φωτιά.

Ψήνετε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να πιει τα υγρά του. Αν χρειαστεί, προσθέτετε κατά το ψήσιμο ελάχιστο νερό και ανακατεύετε.

Βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε ζεστό ή χλιαρό, συνοδεύοντας με μια δροσερή αγγουροσαλάτα.
 
© Copyright 2013 - 2022 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market