Loading...
Βακαλάος Μπριάμ
Κλίκ για μεγέθυνση

Βακαλάος Μπριάμ

Χρόνος μαγειρέματος: ~30’

4 μερίδες

 

Υλικά:

  • 900γρ Βακαλάος ολόκληρος χωρίς κεφάλι
  • 120γρ ελαιόλαδο
  • 200γρ κρεμμύδι ξερό σε λεπτές ροδέλες
  • 5 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 3 μέτρια καρότα κομμένα σε μισές ροδέλες
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε μισές ροδέλες
  • 200γρ πράσο κομμένο σε μισές ροδέλες
  • 400γρ κονσέρβα ψιλοκομμένης  ντομάτας με κρεμμύδι
  • 1 συμπυκνωμένος ζωμός λαχανικών
  •  500γρ vερό
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού  πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Ξελεπιάζετε το βακαλάο και κατά μήκος της κοιλιάς κάνετε μία τομή. Ξεπλένετε καλά το ψάρι, το στραγγίζετε, το αλατίζετε ελαφρώς και το αφήνετε στην άκρη να τραβήξει το αλάτι.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 2’ περίπου. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα καρότα και τις πατάτες, ανακατεύοντας συχνά.

Μετά από περίπου 3‘ προσθέτετε το πράσο και τα κολοκυθάκια, εξακολουθώντας να ανακατεύετε προσεκτικά. Συνεχίζετε το βράσιμο για 2’ ακόμα.

Προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το νερό, το ζωμό λαχανικών, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 10’ περίπου.

Με απαλές κινήσεις τοποθετείτε τα ψάρια στην κατσαρόλα και σκεπάζετε ξανά, συνεχίζοντας το βράσιμο για ακόμα 10’ περίπου. Ανακατεύετε σε τακτά χρονικά διαστήματα με απαλές κινήσεις για να μην διαλυθεί το ψάρι.

 Αποσύρετε από τη φωτιά μόλις τα λαχανικά είναι έτοιμα και σερβίρετε αμέσως.

 
© Copyright 2013 - 2024 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market