Loading...
Τσουρέκι Γεμιστό
Κλίκ για μεγέθυνση

Λίστα Συστατικών

Για τη ζύμη:

  • 600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200γρ. Βιτάμ
  • 4 αβγά (μόνο τους κρόκους)
  • Μια πρέζα αλάτι
  • ½ κουταλάκι κοπανισμένο γλυκάνισο
  • ½ ξύσμα από πορτοκάλι
  • 35γρ. φρέσκια μαγιά
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλιά κορν φλάουρ

Για τη γέμιση:

  • 100γρ. ξανθές σταφίδες
  • 4 κουταλιές μπράντι ή ρούμι
  • 100γρ. καβουρδισμένη αμυγδαλόψυχα
  • 100γρ. καρυδόψυχα
  • 1 τριμμένο μήλο
  • ½ κουταλάκι κάρδαμο
  • ½ κουταλάκι κανελογαρίφαλλο
  • 4 κουταλιές μαρμελάδα
  • ½ κουταλάκι κοπανισμένο γλυκάνισο

Προσθέτουμε και 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου (για το γαρνίρισμα)

Πώς να το φτιάξετε

  1. Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Ανοίγετε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνετε το Βιτάμ, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το αλάτι, το κορν φλάουρ, το γλυκάνισο και το ξύσμα πορτοκαλιού
  2. Σε ένα μπολ διαλύετε τη μαγιά στο γάλα και έπειτα την προσθέτετε στα υπόλοιπα υλικά
  3. Ανακατεύετε το μείγμα καλά και αρχίζετε να το ζυμώνετε παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι. Όσο ζυμώνετε, ρίχνετε ½ φλιτζάνι περίπου (ή όσο παίρνει) χλιαρό νερό. Σκεπάζετε τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος ώστε να φουσκώσει η ζύμη
  4. Μετά από 3 – 4 ώρες ξαναζυμώνετε λίγο για να φύγει ο αέρας και απλώνετε τη ζύμη με τον πλάστη ή με τα χέρια μέχρι να την φέρουμε σε ορθογώνιο σχήμα
  5. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα υλικά για τη γέμιση και έπειτα απλώνετε το μείγμα πάνω στην ζύμη και την τυλίγετε σε ρολό
  6. Αλείφετε μια φόρμα στρογγυλή ή μακρόστενη με λίγο Βιτάμ και βάζετε εκεί το ρολό με την ένωση να κοιτάει προς τα κάτω
  7. Τέλος, αλείφετε το τσουρέκι με λίγο γάλα, πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου και το ψήνετε για 45’ – 50’ σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°c

Πηγή Άρθρου

 
© Copyright 2013 - 2019 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market