Loading...
Κοτόπιτα
Κλίκ για μεγέθυνση

Χρόνος προετοιμασίας : 25’

Χρόνος μαγειρέματος : 45’

 

ΥΛΙΚΑ

● 2 φύλλα σφολιάτας

● 1 κοτόπουλο βάρους 1 ½ κιλού περίπου

● 1 ½ - 2 φλιτζάνια Knorr«Σπιτικός» Ζωμός Κότας

● 2 μέτρια κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

● 1 πράσο (κομμένο σε ψιλές ροδέλες)

● 1 κόκκινη πιπεριά,

1 πράσινη πιπεριά,

1 κίτρινη πιπεριά

(σε κύβους)

● 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

● 300 γρ. τριμμένα τυριά ( ρεγκάτο, γραβιέρα κ.ο.κ.)

● 1 ½ φλιτζάνι κρέμα μπεσαμέλ

●αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

● 4 κ.σ. FloraSoftμε βούτυρο

●1 κρόκος χτυπημένος με λίγο νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζουμε το κοτόπουλο σε νερό και «Σπιτικό» Ζωμός Κότας. Αλείφουμε το ταψί μας με μια κουταλιά από το Floraκαι προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ̊C.

2. Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και κρατάμε ½ - 2 φλιτζάνια τσαγιού από το ζωμό που βράσαμε το κοτόπουλο.

3. Βράζουμε το υπόλοιπο Floraσε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά τα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε, μέχρι να σωθούν τα υγρά. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά, τη σάλτσα μπεσαμέλ, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

4. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί, κάνουμε τρύπες με το πιρούνι σε όλο το φύλλο και πάνω του απλώνουμε το μίγμα της γέμισης. Σκεπάζουμε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Αλείφουμε την επιφάνειά της με το χτυπημένο κροκάδι. Βάζουμε την πίτα στο φούρνο και την ψήνουμε για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα.

Tip: για περισσότερη γεύση προσθέστε δυόσμο αντί για μαϊντανό.

Πηγή Άρθρου

 
© Copyright 2013 - 2019 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market