Loading...
Κουραμπιέδες με Σοκολάτα
Κλίκ για μεγέθυνση

Λίστα Συστατικών

  • 500γρ Βιτάμ κλασικό
  • 250γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
  • 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 220γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ κακάο
  • 1.200γρ αλεύρι
  • 20γρ μαύρο ρούμι

Για επικάλυψη:

  • 250γρ σοκολάτα γάλακτος ή μπίτερ τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 250γρ κρέμα γάλακτος

Για τους κουραμπιέδες:

  1. 1Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν και να μαλακώσουν, προσθέτουμε τη βανίλια και σταματάμε το χτύπημα.
  2. 2Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, το κακάο,το αλάτι, το ρίχνουμε στο μείγμα Βιτάμ και άχνης και δουλεύουμε απαλά με το χέρι τη ζύμη. Προσθέτουμε το ρούμι και τα αμύγδαλα και αφήνουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο.
  3. 3Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Πλάθουμε κουραμπιέδες μικρούς και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Τους βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς καθώς ετοιμάζουμε τη σοκολάτα για την επικάλυψη.

Για το γλάσσο σοκολάτας:

  1. 1Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα και όταν αρχίσει να φουσκώνει την αποσύρουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα.
  2. 2Περιμένουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν έχουμε θερμόμετρο ελέγχουμε τη θερμοκρασία του γλάσσου, καθώς δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 300 βαθμούς πριν γλασσάρουμε τους κουραμπιέδες.
  3. 3Αφού καλύψουμε τους κουραμπιέδες με τη σοκολάτα, τους αφήνουμε σε μια σχάρα να στεγνώσουν. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ή κακάο.

Tips:
Τους κουραμπιέδες τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τους βουτήξουμε στη σοκολάτα.

Πηγή Άρθρου

     
    © Copyright 2013 - 2024 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market