Loading...
Καλαμαράκια με Κοφτό Μακαρονάκι
Κλίκ για μεγέθυνση

Χρόνος Προετοιμασίας :20΄

Χρόνος Μαγειρέματος :35- 40 ’

Βαθμός Δυσκολίας : ΕΥΚΟΛΟΣ

 

Υλικά :

· 2 κιλά καλαμαράκια

· 500γρ κοφτό μακαρονάκι

· 450ml κρασί κόκκινο ξηρό

· 500γρ. Pummarό ψιλοκομμένο κλασικό τοματάκι

· 1 «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών Knorr

· 250 ml ελαιόλαδο

· 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

· 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

· 1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες

· 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ζάρια

· 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο

· 1 κ.σ. θυμάρι

· ½ κ.σ. ρίγανη

· 1 φύλλο δάφνης

· Πιπέρι και αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα καλαμαράκια, και τα πλένουμε καλά.
  2. Ύστερα τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και τον Σπιτικό Ζωμό Λαχανικών , προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το κρασί, και σιγοβράζουμε τα καλαμαράκια με το νερό που αφήνουν, μέχρι να βράσουν καλά.
  3. Σουρώνουμε τα λαχανικά και τα καλαμαράκια, και βάζουμε 800 γρ. από το βραστό ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα, μαζί με το Pummaro ψιλοκομμένο κλασικό τοματάκι και το ελαιόλαδο.
  4. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και βράζουμε για 20 λεπτά.
  5. Μόλις το μακαρονάκι γίνει αλ ντέντε, προσθέτουμε τα καλαμαράκια στη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να μείνει επάνω στο κοφτό μακαρονάκι.

Tip: μπορείτε να προσθέσετε μύδια ή γαρίδες για περισσότερη ποικιλία και γεύση

Πηγή Άρθρου

 
© Copyright 2013 - 2019 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market