Loading...
Χαλβάς Βουτύρου
Κλίκ για μεγέθυνση

Υλικά για 8 άτομα

  • 350 γρ. Flora
  • 500 γρ. σιμιγδάλι
  • 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι
  • σκόνη κανέλα για πασπάλισμα

Για το σιρόπι

  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού

Βράζουμε τη ζάχαρη σε 1 λίτρο νερό μαζί με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο Flora το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το σιρόπι λίγο-λίγο ανακατεύοντας καλά και σβήνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με βαμβακερή πετσέτα και την κλείνουμε με το καπάκι της. Αφήνουμε το χαλβά να δέσει και τον σερβίρουμε πασπαλισμένο με σκόνη κανέλα.

Πηγή Άθρου

 
© Copyright 2013 - 2024 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market