Loading...
Σπαγγέτι με θαλασσινά
Κλίκ για μεγέθυνση
Αρ. Ατόμων: 4
Δυσκολία: Χαμηλή
Απαιτούμενος Χρόνος: 50'

ΥΛΙΚΑ

Spaghetti: 350 γρ
Ντοματίνια τσέρι: 500 γρ
Καραβίδες: 350 γρ
Γάμπαρι: 300 γρ
Καραβιδούλες: 100 γρ
Κρέμα γάλακτος: 100 γρ
Βούτυρο: 30 γρ
Κονιάκ: 30 γρ
Scalogni: 30 γρ
Σκόρδο: 2 σκελίδες
Δάφνη: 1 φύλλο
Μαϊντανός: 2 κουτάλια
1) Βουτήξτε τα ντοματίνια σε βραστό νερό για μισό λεπτό. Ξεφλουδίστε τα, κόψτε τα στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους.
2) Πλύνετε, διαχωρίζοντας το κεφάλι από τις ουρές των μεγάλων καραβίδων, των γαρίδων και των καραβίδων. Ξεφλουδίστε τις ουρές, κρατώντας τις άκρες. Κόψτε τις ουρές στη μέση κατά μήκος και αφαιρέστε το μαύρο νεύρο που βρίσκεται στο κέντρο τους.
3) Σοτάρετε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τη δάφνη και το σκόρδο, το οποίο στη συνέχεια θα αφαιρέσετε. Προσθέστε τις καραβίδες και τις γαρίδες και βράστε για περίπου δύο λεπτά, αλατοπιπερώστε και σβήστε με το κονιάκ. Αφήστε να εξατμιστεί, προσθέστε τις ντομάτες και αμέσως μετά την κρέμα γάλακτος. Βράστε για μερικά λεπτά και σβήστε τη φωτιά.
4) Βράστε τα Spaghetti της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε μόλις γίνουν al dente, περιχύστε με τη σάλτσα και πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
 
© Copyright 2013 - 2024 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market